9ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ 24-29 Σεπτεμβρίου 2021 Χανιά Κρήτης

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Φορέας Υποδοχής) οργανώνουν το 9ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία. Το Θερινό Σχολείο  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (φορέας υποδοχής) στα Χανιά της Κρήτης, από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα.

Καλύπτονται δωρεάν α) Τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο β) πρωινό γ) διαλλείματα καφέ δ) όλα τα μεσημεριανά γεύματα ε) όλα τα βραδινά και τέλος το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Οι συμμετέχοντες καλύπτουν μόνο τα έξοδα μετακίνησης προς Χανιά. Σημαντικές εκπτώσεις, ωστόσο, προσφέρουν αεροπορικές και ακτοπλοικές και εταιρείες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι.

Το προσωρινό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α)βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές. Όσοι έχουν γίνει ήδη δεκτοί θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους με απλό e-mail.

Ημερομηνία λήξης της υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η 28 Αυγούστου 2021, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 29  Αυγούστου του ιδίου έτους.

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες στο summerschool.jour@gmail.com και στο τηλέφωνο 6982537180.